Heeft u moeite  met structuur en invulling aan het dagelijks leven? Bij Vida Zorg kunt u gebruik maken van individuele begeleiding.

Vidazorg biedt 1-op-1 begeleiding voor haar cliënten. Soms gaat de hulpvraag over een functioneel probleem en andere keer over een gedragsprobleem of een  beperking die een ziekte, stoornis of aandoening met zich meebrengt. Vidazorg zoekt samen met u naar een resultaatgerichte oplossing.

Vidazorg zet zich in voor persoonlijke betrokkenheid bij haar cliënten. Haar cliënten krijgen elk een eigen hulpverlener om de vertrouwensrelatie tussen cliënt en begeleider te ondersteunen. Deze hulpverlener draagt de rol van coördinator en aanspreekpunt en is daarbij verantwoordelijk voor begeleiding van de cliënt. De hulpverlener mag rekenen op ondersteuning, kennis en ervaring vanuit onze organisatie. Vidazorg streerft ernaar om de zelfredzaamheid van de client te vergroten.

Begeleiding wordt bij Vidazorg methodisch aangeboden. Het is erop gericht om te ondersteunen bij praktische zaken, maar ook bij intensieve begeleiding in geval van complexe problematieken. Vidazorg biedt hulpverlening op basis van de hulpvraag. Naast individuele begeleiding bieden we ook gezinsbegeleiding.

Onze hulpverlening is gericht op verschillende levensgebieden:

  • Psychisch functioneren (hoe is de psychische welzijn van de cliënt)
  • Sociaal functioneren (gericht op integratie, sociale welbevinden)
  • Lichamelijk presteren(fysieke welbevinden en hygiëne)
  • Financiën en praktische zaken, dagbesteding (educatie, werk, dagelijkse activiteiten, vrije tijd)

Hoe kunt u gebruik maken van individuele begeleiding van Vida Zorg?

Via het sociaal wijkteam schakelt u hulp in als u moeite ondervindt bij het organiseren van uw dagelijkse leven. Hier kunt u terecht bij vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt. Het wijkteam vertegenwoordig diverse zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk. Zo ook Vida Zorg. Samen met het wijkteam wordt er gekeken waar u ondersteuning bij kunt gebruiken. We beantwoorden vragen zoals: Wat is uw ondersteuningsvraag? Waar redt u het niet meer alleen? De participatieadviseur van het wijkteam bespreekt met u wie u kan ondersteunen en wat u zelf kunt doen. Heeft u professionele ondersteuning nodig, dan helpt de participatieadviseur u om met ons in contact te komen.

De aanvraag verloopt via het wijkteam. Wij leggen u graag uit hoe de procedure werkt. Klik op contact en vul het contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Graag tot ziens.

ZORG AANVRAGEN BIJ VIDAZORG