Heeft u moeite  met structuur en invulling aan het dagelijks leven? Bij Vida Zorg kunt u gebruikmaken van individuele begeleiding.

Vida Zorg biedt 1-op-1 begeleiding. Soms gaat de hulpvraag over een functioneel probleem. Een andere keer over een gedragsprobleem of een beperking die een ziekte, stoornis of aandoening met zich meebrengt. Vida Zorg zoekt samen met u naar een resultaatgerichte oplossing.

Vida Zorg zet zich in voor persoonlijke betrokkenheid bij de cliënten. U krijgt een eigen hulpverlener om de vertrouwensrelatie tussen u en begeleider te ondersteunen. Deze hulpverlener draagt de rol van coördinator en aanspreekpunt en is daarbij verantwoordelijk voor begeleiding van de cliënt. De hulpverlener mag rekenen op ondersteuning, kennis en ervaring vanuit onze organisatie. Vida Zorg streeft ernaar om uw zelfredzaamheid te vergroten.

Begeleiding wordt bij Vida Zorg methodisch aangeboden. We ondersteunen bij praktische zaken, maar ook bij intensieve begeleiding in geval van complexe problematieken. Vida Zorg biedt hulpverlening op basis van de hulpvraag. Naast individuele begeleiding bieden we ook gezinsbegeleiding.

Onze hulpverlening richt zich op verschillende levensgebieden:

  • Psychisch functioneren (hoe is het psychisch welzijn van de cliënt?)
  • Sociaal functioneren (gericht op integratie, sociale welbevinden)
  • Lichamelijk presteren (gericht op fysiek welbevinden en hygiëne)
  • Financiën en praktische zaken, dagbesteding (educatie, werk, dagelijkse activiteiten, vrije tijd)

Hoe kunt u gebruik maken van individuele begeleiding van Vida Zorg?

Via het sociaal wijkteam schakelt u hulp in als u moeite heeft met het organiseren van uw dagelijkse leven. Hier kunt u terecht bij vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt. Het wijkteam vertegenwoordigt diverse zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk. Zo ook Vida Zorg. Samen met het wijkteam bekijken we waar u ondersteuning bij kunt gebruiken. We beantwoorden vragen zoals: Wat is uw ondersteuningsvraag? Waar redt u het niet meer alleen? De participatieadviseur van het wijkteam bespreekt met u wie u kan ondersteunen en wat u zelf kunt doen. Heeft u professionele ondersteuning nodig? Dan helpt de participatieadviseur u om met ons in contact te komen.

De aanvraag verloopt via het wijkteam. Wij leggen u graag uit hoe de procedure werkt. Klik op contact en vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Graag tot ziens.

ZORG AANVRAGEN BIJ VIDA ZORG