Vida Zorg biedt verschillende vormen van dagbesteding aan. Bijvoorbeeld voor mensen met een vorm van dementie of een voorstadium van dementie. Maar ook voor mensen die nog zelfstandig thuis wonen en behoefte hebben aan extra ondersteuning. Dagbesteding is een fijne aanvulling van de dag. Het stimuleert om in contact te komen met andere mensen en samen deel te nemen aan activiteiten. Een passende daginvulling is voor ieder individu anders. Daarom gaan we samen op zoek naar een mooie invulling van de dag. Daarbij nemen wij de persoonlijke interesses en mogelijkheden in acht.

Dagbesteding

Geheugenproblemen of fysieke beperkingen belemmeren soms het dagelijkse handelen. Daardoor kan het dagritme verstoord raken. Hierdoor kan een mantelzorger extra steun nodig hebben. Activiteiten zijn daarom niet alleen prettig voor de deelnemers, maar ook voor hen die thuis de zorg op zich hebben genomen. Zij krijgen daardoor tijd voor zichzelf en hoeven ze zich geen zorgen te maken, omdat hun partner of familielid in goede handen is.

De activiteiten van de dagbesteding zijn heel divers. Vida Zorg biedt individuele activiteiten aan. De interesses, wensen en behoeften van de deelnemers zijn hierin altijd leidend. Gewoon een praatje maken kan natuurlijk ook prima. Deelname aan de dagbesteding is flexibel: een of twee dagdelen of meerdere dagen per week.

Toewijzing nodig voor dagbesteding

Voor deelname is een toewijzing van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) of Wet langdurige zorg (WLZ) nodig. Deze toewijzing kunt u aanvragen via het sociaal wijkteam, maar wij helpen u ook graag bij de aanvraag. Wilt u meer weten over de activiteiten of heeft u andere vragen over de dagbesteding? Bel (033-5100 495) of mail (info@vidazorg.nl) ons.

ZORG AANVRAGEN BIJ VIDA ZORG