Vida Zorg biedt verschillende vormen van dagbesteding aan. Bijvoorbeeld voor mensen met een vorm van dementie of een voorstadium van dementie. Maar ook mensen die nog zelfstandig thuis wonen en behoefte hebben aan extra ondersteuning. Dagbesteding is een fijne aanvulling van de dag. Het stimuleert in contact te komen met andere mensen en samen aan verschillende activiteiten deel te nemen. Een passende daginvulling is voor elk individu anders. Daarom gaan wij samen op zoek naar een mooie invulling van de dag en nemen wij daarbij de persoonlijke interesses en mogelijkheden in acht.

Dagbesteding

Geheugenproblemen of fysieke beperkingen belemmeren soms het dagelijkse handelen. Daardoor kan het dagritme verstoord raken. Hierdoor kan een mantelzorger extra steun nodig hebben. Activiteiten zijn daarom niet alleen prettig voor de deelnemers, maar ook voor hen die thuis de zorg op zich hebben genomen. Zij krijgen daardoor tijd voor zichzelf en hoeven ze zich geen zorgen te maken, omdat hun partner of familielid in goede handen is.

De activiteiten van de dagbesteding zijn heel divers. Vida Zorg biedt individuele activiteiten aan. De interesses, wensen en behoeften van de deelnemers zijn hierin altijd leidend. Gewoon een praatje maken kan natuurlijk ook prima. Deelname aan de dagbesteding is flexibel: een of twee dagdelen of meerdere dagen per week.

In aanmerking voor dagbesteding

Voor deelname is een toewijzing van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Wet langdurige zorg (Wlz) nodig. Deze kunt u aanvragen via het sociaal wijkteam, maar wij helpen u ook graag met bij de aanvraag. Als u over de activiteiten meer te weten wilt komen of andere vragen heeft over de dagbesteding, bel dan naar 033-5100 495 of mail naar info@vidazorg.nl.

ZORG AANVRAGEN BIJ VIDAZORG